Site


Terug naar het overzicht

Historie

Geplaatst op 24-03-2019
Geplaatst door MaikelvanVugt

In 1973 richtte Hans Huijs, samen met enkele vrienden TTC Asterix op. Zelf was hij een fanatieke tafeltennisser en in Blerick was helemaal niets op dit gebied. De vereniging begon in parochiehuis ‘Ons Huis’. Ze kregen van een bedrijf, Nedri, enkele tafeltennistafels. Ze probeerden leden te werven door te adverteren in de Brug en andere media. Huub Franssen meldde zich direct aan. Ongeveer een jaar werd er getafeltennist in Ons Huis, daarna werd het gesloten. De nieuwe locatie werd het wijkgebouw st. Anna aan de Horsterweg in Blerick. Inmiddels bestond TTC Asterix uit 25 jeugdleden en 40 senioren. 
 
Na enige tijd verkasten ze naar parochiehuis St. Hubertus. Er werd gebruik gemaakt van de kienzaal. Later werd de kienzaal verruild voor de kelder. Ook deze accommodatie bleek ongeschikt te zijn. Nadat ze verhuisd waren naar de gymzaal aan het Hubertusplein, is de vereniging ontzettend gegroeid, naar 90 leden. In deze tijd kregen we de eerste aanmeldingen van mensen met een beperking. Zij waren van harte welkom! 

Nadat ze een poos getraind hadden in het de gymzaal van het Blariacumcollege, zijn ze vertrokken naar Sporthal Egerbos, waar ze ongeveer 20 jaar hebben vertoefd en waar het ledenaantal verder is gestegen, naar 108 leden. In het najaar van 2002 werd er door de Gemeente Venlo een doedag georganiseerd voor 50 plussers in Racket Health Center in de Boekend. Vanuit Nederweert werd er ook Dynamic Tennis gedemonstreerd. Asterix had hier uiteraard interesse in mede gezien de terugloop van leden. Degene die interesse hiervoor had kon zich opgeven bij Hans Huijs en in februari/maart 2003 zijn we met een groep aan de slag gegaan. Ik kwam even later erbij als “leider”, gevraagd door Hans. Nu, 10 jaar later, wordt het spelletje met veel plezier gespeeld door een 30 tal mensen, voornamelijk 50-plussers. 

Er is jaren gevochten voor een eigen “home”. Deze is uiteindelijk in 2012 gerealiseerd. Sportzaal Muspelheim is een feit!