Paratafeltennis


Terug naar het overzicht

Nominatie Venlo.fit Sportgala

Geplaatst op 07-12-2019
Geplaatst door MaikelvanVugt

Wie worden de Venlose sporters van het jaar?

De genomineerden in de verschillende categorieën voor de Venlose sportprijzen zijn vrijdagavond in Nedinscoplein bekendgemaakt.

De sportprijzen zijn na een jaar afwezigheid terug. Nieuw dit jaar is dat de Venlonaar op de website van het Venlo.fit Sportgala zijn stem kan uitbrengen.

Er zijn drie nominaties per categorie, en er zijn zes categorieën in totaal. 

Sportman

In de categorie sportman maken Henk Vossen, Max Warmerdam en Randy Kerstjens kans op de prijs. Vossen (74) eindigde dit jaar als tweede op het NK rallyrijden, schaker Warmerdam plaatste zich begin dit jaar voor het prestigieuze Challengerstoernooi van volgend jaar en mag zich sinds dit jaar internationaal meester noemen. Trialrijder Kerstjens werd Nederlands Kampioen trial in de zwaarste klasse. 

Sportvrouw

De drie genomineerden ind de categorie sportvrouw zijn Candy Jacobs, Manon Smeets en Lynn Wilms. Jacobs eindigde op het EK en WK net naast het podium, maar op de prestigieuze Dew Tour pakte ze brons. De Tegelse skatester hoopt mee te doen met de Olympische Spelen komend jaar. Dat geldt ook voor Manon Smeets. Zij werd derde op het EK luchtgeweerschieten in Hongarije.

Lynn Wilms werd afgelopen seizoen kampioen met FC Twente, haalde de halve finale van het EK met Oranje onder 19 en als klap op de vuurpijl maakte ze haar debuut in het grote Oranje. 

Talent

In de categorie talent maken Dani van Ruiten, Aloha Verdonk en Julie van den Ham kans op de prijs. Dani van Ruiten is pas 13 jaar maar wordt nu al de nieuwe Max Verstappen genoemd. Dani werd drie jaar op rij Nederlands Kampioen karten in telkens een hogere leeftijdsklasse. 

De 14-jarige judoka Verdonk won het NK tot 15 jaar in een hogere gewichtsklasse dan eigenlijk de bedoeling was. En Julie van den Ham (7), jongste telg uit een echte BMX-familie, werd vierde op het NK tegen 8-jarigen en op het WK in België pakte ze de zilveren plak.

Sportploeg

De genomineerde sportploegen zijn de dames van HandbaL Venlo, BVC Holyoke en De Grensstreek. HandbaL Venlo eindigde als vijfde in de eredivisie en bereikte voor het eerst in de historie van de club de bekerfinale. Daarin was Quintus net te sterk. Ook dit seizoen doen de handbaldames het goed met vooralsnog een tweede plek in de eredivisie. Holyoke domineert al jaren het zitvolleybal en werd dit jaar voor alweer de zesde keer op rij kampioen in de eredivisie zitvolleybal.

Schietsportvereniging De Grensstreek pakte meerdere gouden medailles op de Nederlandse Kampioenschappen. Het trio Jack Zeegers, Cor Deelen en Jan van Ass werd zelfs Nederlands Kampioen met een nieuw record op de 10 meter luchtgeweer. 

Sporter met beperking

In de categorie sporter met een beperking maken Loek Hendrix, Sjuul Walboomers en TTC Asterix. Loek Hendrix werd met Holyoke zes keer op rij landskampioen en is bovendien al jaren international. Sjuul Walboomers vormt een rolstoeldansduo met zijn zus Denise. Ze kregen dit jaar de Yvonne Ruiter Memorial Trofee. Die wordt uitgereikt aan dansers met een handicap die een verschil maken in de danswereld. 

Tafeltennisvereniging Asterix pakte dit jaar diverse prijzen op het eigen toernooi en verzorgt al 40 jaar tafeltennis voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of visuele beperking. Zes leden van Asterix werden dit jaar kampioen in verschillende categorieën. 

Breedtesport

Bij de breedtesport maken Playmakers, VET en Stichting Urban Sports kans. Bij Sportclub Irene lopen sinds dit seizoen pedagogisch medewerkers rond die jeugdtrainers ondersteunen bij het omgaan met leden met allerlei verschillende leefstijlen, overtuigingen en achtergronden. Voetbal Extra Tegelen of kortweg VET is een samenwerking tussen de Tegelse voetbalclubs TSC’04 en Sportclub Irene. Sinds 2013 faciliteert het samenwerkingsverband VET het G-voetbal in Tegelen. In een hal in Venlo-Zuid staan sinds dit jaar enkele obstakels om te kunnen skaten, mede mogelijk gemaakt door Candy Jacobs. Stichting Urban Sports wil dat de hal een plek wordt voor meer sport- en talentontwikkeling, zoals bmx en dans. 

De Venlose sportprijzen worden uitgereikt op het Venlo.fit Sportgala op 19 december in Theater de Maaspoort. Er wordt dan ook een waarderingsprijs uitgereikt. De nominatiecommissie bepaalt wie die prijs wint.